Omgeving

Schiedam
Het bruisende centrum van Schiedam is de perfecte plek om te winkelen, heerlijk uit eten te gaan, een museum, het filmhuis of theater of om een van de vele galeries die de stad telt te bezoeken. Ook zijn er jaarlijks verschillende evenementen in de stad, van een buurtbarbecue tot de Brandersfeesten. Maar dit beperkt zich natuurlijk niet tot het centrum!

schiedam1De wijken

De wijken kennen ieder hun eigen winkelcentra, buurtkroegen en buurtevenementen.

Dit complex ligt op korte afstand van Het Hof van Spaland (met meerdere supermarkt, bakkers, slager, viswinkel etc.) en van de Laan van Bol’Es (met o.a. een Dirk, Kruidvat en bloemenzaak)

 

Molens

De Schiedamse molens zijn de hoogste klassieke windmolens ter wereld. Er zijn vijf molens overgebleven van de twintig die ooit in het oude Schiedam stonden. De molens werden ingezet als brandersmolens, en maalden gemout graan voor de branders, die moutwijn stookten voor de jeneverindustrie. Buiten de oude stad staat nog de Babbersmolen. Sinds maart 2006 heeft Schiedam een nieuwe, moderne molen, De Nolet. Het is nu met een hoogte van meer dan 43 meter de grootste molen ter wereld en produceert energie.

 

schiedam3Groen Schiedam

Schiedam heeft verschillende parken, waaronder het Julianapark, het Beatrixpark en de Plantage, het oudste stadspark van Nederland.
Ook grenst de stad aan het oer-Hollandse polderlandschap Midden-Delfland, waar vele mogelijkheden zijn om te fietsen, wandelen, skeeleren en varen.

 

 

schiedam4Bereikbaarheid

Schiedam is één van de best bereikbare steden van Nederland. De stad ligt strategisch aan de A20 en de A4 en is goed bereikbaar per trein, tram, bus én metro. Rotterdam Airport ligt op 5 kilometer afstand.

 

 

omgeving

Laat een reactie achter